Sidor

tisdag 2 juli 2013

Husqvarna

Husqvarna (35,59) har åkt lite bergochdalbana i år vilket har gjort den till en trevlig tradingaktie. På veckodiagrammet kan vi tydligt se att aktien i slutet av juni bröt stödet vid den stigande trendlinjen. Sedan dess har vi sett en liten rekyl tillbaka upp mot samma linje som nu agerar motstånd. I fredags och måndags fick vi långa skuggor på ovansidan av ljuset då säljarna tog kommandot när aktien började närma sig 36,00.

Idag under tisdagen, gör aktien ytterligare ett försök uppåt men än så länge har den inte lyckats nosa på gårdagens högsta nivå. Om Husqvarna inte tar sig över motståndet så är risken stor att aktien faller tillbaka ytterligare. Stöd finns vid 33,50 och 32,60.


Husqvarna faller igenom stödnivå
Husqvarna dag


Husqvarna visar svaghet
Husqvarna vecka


Wall Street/ Greed is Good Mug
Wall Street/ Greed is Good Mug by SpeakYourMind
See more Stock exchange Mugs at zazzle.com

AstraZeneca

Astra Zeneca hade en fin uppgång från slutet av februari till slutet av mars, en uppgång på drygt 25%. I början på april så bildades en fortsättningsformation in form av en flagga vilket var ett bra tillfälle att komma in i aktien för dem som inte hade varit med från början. Uppgången avslutades med en så kallad spike 28 maj då aktien handlades upp kraftigt. Man skulle kunna tro att det är positivt när en aktie har en sådan positiv utveckling under en dag men när den handlas så långt ifrån MA20 efter en länge uppgång så är det faktiskt en säljsignal. Dagen efter så föll aktien tillbaka nästan lika mycket och nedgången var inledd. Aktien föll igenom stödet vid 325 och fortsatte ner mot MA200 som än så länge håller.

Sedan 2011 har Astra handlats i spannet 280 – 330 med några få undantag. Uppgången som vi har sett i år ser just nu ut att vara ett misslyckat försök att ta sig ur detta trading range. När sådana försök misslyckas så kan det mycket lätt bli en reaktion nedåt och det skulle inte förvåna mig om Astra kommer att handlas på 280-285 innan året är slut men då kan det å andra sidan vara ett läge att gå lång i aktien igen.


AstraZeneca handlas återigen inom sitt gamla trading range 208-330
AstraZeneca dag
 
Astra är tillbaka i sitt gamla trading range efter ett misslyckat försök att bryta sig ur
AstraZeneca vecka


måndag 1 juli 2013

Ratos

Analys av Ratos på begäran av Mr Market.

Ratos gjorde en dubbeltopp under första halvan av 2011 och har sedan fallit med hela 62% sedan ATH 135,90 2001 i maj. Ett tag såg det ut som om aktien hade hittat en botten i oktober förra året då en uppgång mot 70 inleddes. Men sedan dess har aktien åter fallit tillbaka och handlas nu till nya lägsta nivåer.

Stöd finns vid 49,50 som utgörs av bottennoteringen mars 2009 och det stödet lär nog testas snart. Efter ett fall som vi sett i år så finns givetvis chansen till en rekyl men i dagsläget finns det inget som tyder på att aktien ska vända upp på längre sikt.

Ratos ligger i en långsiktigt negativ trend
Ratos dag


Ratos månad

Handelsbanken

Handelsbanken var under maj månad uppe och höll sig fast vid taket på den stigande trendkanalen. Det är mycket ovanligt att en aktie bryter upp ur ett sådant motstånd eftersom aktien måste stiga med stor kraft och ökat momentum från en redan stigande trend. Man kan se på de långa skuggorna att handlarna inte ville ligga kvar i sina positioner när aktien gjorde ett försök till utbrott. Det var bara en tidsfråga innan aktien skulle falla ner mot botten på kanalen i stället, vilket den också gjorde.

I slutet av juni handlades aktien stundtal under golvet i kanalen men stängde aldrig under, MA200 förblev intakt. Aktien har nu rekylerat med börsen i övrigt. Stöd finns vid golvet i kanalen, MA200 samt vid 258,80. Motstånd får vi från Fibonaccinivåerna 38,2% (276) och 50% (281,50).

Så länge aktien handlas inom trendkanalen är trenden givetvis fortfarande positiv.

Handelsbanken har vänt ner från kanaltaket men den långsiktiga trenden är fortfarande positiv
Handelsbanken dag

Grodan tillbaka efter semestern!

Hej alla,

Efter en tids semester är Grodan tillbaka med förnyad kraft. Precis som jag förutspådde innan ledigheten så var uppgången över och börsen har börjat falla. OMXS30 index har varit nere under MA200 vilket är ett starkt svaghetstecken men rekylerade snabbt tillbaka. Just nu tampas index med den fallande trendlinjen från ATH som för närvarande befinner sig vid cirka 1152.

Börserna i USA har brutit den kortsiktiga uppåtgående trenden medan den långa fortfarande är intakt. Nasdaq ser något mer positiv ut än Dow Jones.

Innan jag gick på semester så tyckte jag att det inte fanns mycket att rapportera om rent teknisk på Stockholmsbörsen. Det fanns helt enkelt inte så många spännande mönster. Nu är bilden annorlunda efter nedgången och det finns en hel del att rapportera om, till exempel Astra Zeneca, Atlas Copco, Autoliv, Boliden och många fler.

Jag kommer att lägga upp en hel del tekniska analyser den här veckan, jag måste bara ”komma ikapp” med analyserandet först.