Sidor

lördag 1 juni 2013

Handelsbanken, H&M, SCA, SKF, Stora Enso, Swedbank, Volvo

Många aktier på Large Cap börjar nu visa upp toppar och toppformationer vilket bekräftar bilden som OMXS30 ger, dvs att det är dags för en nedgång under sommaren.


Handelsbanken gjorde några tafatta försök att ta sig över kanaltaket men misslyckades och föll genast ner mot mitten av kanalen. Botten på kanalen, vilket idag ligger på 160, är nu ett sannolikt scenario.
Blå Grodans analys av Handelsbanken
Handelsbanken dag

H&M tog sig inte över motståndet vid 240 och föll tillbaka mot stödet vid 227. Om det stödet bryts är ett fall ner till nästa stöd vid 210 troligt.

Blå Grodans tekniska analys av Hennes och Maurits
H&M dag


SCA har länge legat i en fin upptrend och erbjudit många tradingmöjligheter men nu kan den trenden vara bruten. MA40 bröts i fredags stödet vid 170 i onsdags. Stöd finns nu vid 155 samt vid MA200 som just nu befinner sig strax under 145.
Blå Grodans analys av SCA
SCA dag

SKF har visat upp lägre och lägre toppar under året. Aktien har en hel del stöd vid en eventuell rekyl: 155 (MA200), 151-152 (långsiktigt stigande trend), 147 (toppnotering 2007).
Blå Grodans analys av SKF
SKF dag

Stora Enso är på väg att formera en dubbeltop då aktien inte lyckades bryta motståndet vid 49,50. Stöd finns vid 48 men troligt är att gapet som skapades 7 maj kommer att täppas till vilket ger en målkurs på 46,50 till att börja med.
Blå Grodans analys av Stora Enso
Stor Enso dag

Swedbank var uppe på 170 men har nu fallit ner under stödet på 160. Den långsiktiga trenden och MA200 ligger på ungefär samma nivå så ett test av dessa är mycket troligt och det skulle i dagsläget ta ner aktien till någonstans kring 140.
Blå Grodans analys av Swedbank
Swedbank dag

Volvo har inte lyckats att ta sig över 99 och den aktien brukar kunna göra mycket tvära kast (vilket gör den till en utmärkt trading aktie). Målkurser på 93 vid MA200 och 89 där den har vänt många gånger.
Blå Grodans tekniska analys av Volvo
Volvo dag

söndag 26 maj 2013

Analyser av OMXS30, Dow Jones och Nasdaq är uppdaterade

Efter förra veckans kraftiga fall blir öppningen av nästa vecka mycket intressant. Vem kommer få övertaget? Kommer handlarna ta det som ett tillfälle att gå in i marknaden eller kommer de som sitter på vinster sedan några månader tillbaka ta hem dessa vinster?

Ju längre tiden går med att kurserna bara fortsätter upp och att experterna envist insisterar på att det inte finns några som helst anledningar till att börsen inte kommer att fortsätta upp, desto mer letar jag efter tecken på att det blir tvärt om. På OMXS30 ser det definitivt ut som om det är dags för en rekyl.

OMXS30

Dow Jones & Nasdaq