Sidor

fredag 12 april 2013

Boliden tvekar LUPE bryter igenom MA200

Boliden

Det såg illa ut ett tag med en nedgång till 105,20 efter gårdagens tapp mot slutet. Men köparna kom igen och ett tag låg den på plus. Om vi tittar på 60 min diagrammet så ser det okej ut, en ny högre botten har formats vid 105,20 och så länge det stödet är intakt finns det hopp. Aktien tvekar just nu vid motståndet 106,70. Skulle vilja se det fortsätter upp i morgon mot gårdagens topp vid 108,80.

Boliden 60min

Lundin Petroleum

Lundin bröt idag igenom MA200 men under lägre volym än de tre senaste dagarna. Volym eller inte så är det alltid intressant när en aktie bryter MA200, uppifrån eller nerifrån. Blir till att hålla koll på Lunding de närmaste dagarna.
Lundin Petrolium


torsdag 11 april 2013

Indikerar MACD en kommande rekyl?

Nya rekord på Wall Street trots fortsatta hot från Nordkorea. Ska man tolka det som om WS inte tror att det kommer att hända något eller att det inte bryr sig ifall det skulle hända något? Och vad händer på börsen om jättebebisen skickar iväg en missil mot USA eller Sydkorea?

Trenden just nu är hur som helst stark men hur länge kan den fortsätta utan en rekyl? Jag är inget större fan av indikatorer eftersom jag inte tycker att de har så mycket praktisk nytt men MACD är en av de få jag tittar på och på Dow Jones har MACD inte gett någon högre topp denna gången och inte heller i mars. Detta kan vara (och jag menar verkligen KAN) in indikation på att det kan ligga ett bakslag i luften. Vinsthemtagningar måste komma någon gång och då letar marknaden ofta efter en "ursäkt att sälja". Nordkora skulle kunna vara en sådan ursäkt.

Dow Jones

OMXS30 har en liten rekyl sedan toppen 14 mars och det intressanta är att MACD fick rätt den gången då den inte noterade en högre topp utan avvek och kort därefter inledde OMXS30 sin rekyl. Men börsen gick starkt idag och lär väl fortsätta upp imorgon efter topp noteringarna i USA.

OMXS30

Boliden gick starkt även idag under stor volym men gick tillbaka något. Gissar på att det var vinsthemtagningar av de traders som köpte in sig igår.

onsdag 10 april 2013

Boliden fortsätter upp

Håller koll på Boliden som ser väldigt pigg ut.

Noterar att Nordea Equity Research idag har gått ut och sänkt sin riktkurs från 120:- till 107:- men rekommenderar behåll.  

För det första så sänker man riktkursen till en nivå som den redan står i. Det var ju väldigt modigt av dem måste jag säga. Kan det vara för att förbättra sin egen statistik kanske? Nu kan man ju säga att ”Boliden minsann nådde riktkursen som vi satte, titta vad duktiga vi är!” 

För det andra så undrar jag hur man tänker om man kan rekommendera behåll när riktkursen är nådd och man inte tror på aktien eftersom man har sänkt riktkursen. Vore det inte bättre att rekommendera sälj eller avvakta i så fall?

 

Boliden bryter nedgående trend


Boliden bröt en fallande trend idag under högre volym. Till att börja med borde den täppa till gapet upp till 107,30. En 50% rekyl av den fallande trenden från toppen i början av året ger en målkurs på 113,14.

tisdag 9 april 2013

OMXS30



Tror nog att det dröjer ett tag innan vi ser nya toppar på OMX. Utdelningarna tynger och börsen har gått lite för bra ett tag nu så en rekyl till cirka 1125 ligger i korten.

måndag 8 april 2013

Inspirerande day trader

Den här killen är ju imponerande. Undrar hur mycket han började med om han är multimiljonär efter tolv år? Hur som helst är det en bedrift och han är givetvis en inspirationskälla for småtraders som jag själv.

http://www.svd.se/naringsliv/investera/reportage-folj-med-en-dag-i-daytraderns-liv_8058252.svd?utm_source=sharing&utm_medium=clipboard&utm_campaign=20130408