Sidor

fredag 19 april 2013

Överdrivet fall i Avanza?

Avanza har fallit kraftigt sedan 12 april. Först handlades den ner inför rapporten och sedan på rapporten. Dessutom har utdelningen skilts av och tappet sedan den 12 april är just nu 16% och 19% från toppen 28 februari på 181,95.
De finns inga köpsignaler i aktien men den är ändå intressant att följa då den handlas långt ifrån MA20 och är nere och testar MA200. Fibonacci 61,8% ligger strax under MA200 och förstärker därmed stödet. Volymen under fallet har inte varit speciellt hög vilket indikerar att aktien mest har fallit pga avsaknaden av köpare och inte ett stort säljtryck.
En aktie som har fallit så kraftigt på så kort tid kan rekylera nästan lika snabbt, men köpsignal krävs för att inleda en trade.
 

Blå Grodan på Twitter

Har glömt att meddelat att jag även finns få Twitter numer där jag lägger ut saker som jag tycker är intressanta i marknaden. Till exempel när det bildas olika mönster i aktier eller om stöd/motstånd testas.

https://twitter.com/blagrodan

torsdag 18 april 2013

AstraZeneca bryter ur flaggformation


AstraZeneca har sedan 2 april bildat en flaggformation efter en kraftig uppgång som påbörjades i slutet av februari. Igår försökte aktien bryta sig ut ur flaggan men misslyckades. Nu på morgonen har den gjort ett nytt försök och handlas just nu runt motståndet vid 330.
Som vi kan se på månadsgrafen så har Astra handlats i en sidgående trend mellan cirka 290 och 325 under flera år. Motstånd som blidas under lång tid är starka, de blir starkare med tiden och med varje misslyckat försök till genom brott, men när de väl bryts kan utbrottet bli kraftigt.
Gårdagens volym var stor och det kommer krävas en fortsatt stor volym för Astra att lyckas med genombrottet. Astra är helt klar en aktie att hålla koll på framöver då även ett misslyckat utbrott av den sidgående trenden kan innebära en rekyl mot trendkalens botten igen.
AstraZeneca dag
 
 
AstraZeneca månad
 

onsdag 17 april 2013

Nästan en Key Reversal i Skistar

Skistar ser intressant ut med då en key reversal day eller Hammer formades idag. Ja det var ju så jag hade tänkt att skriva men sedan tappade köparna kontrollen på slutet och formationen försvann. Men det ser ändå ganska intressant ut eftersom aktien ett tag var nere på 72,75 men stängde på 74,75 så sett till hela dagen fick köparna ett litet övertag.

Vad som är intressant är att förra året 17 april så visade Skistar upp ett liknande mönster och aktien steg med cirka 10% på en månad.


Betssons rekyl över?

Betsson gick in en fin upptrend mellan 24 oktober och 24 januari. Sedan bröts trenden och aktien inledde en rekyl som idag gick igenom MA200 men fick stöd vid 50% nivån som är den viktigaste Fibonacci nivån. Om aktien visar styrka vid den här nivån finns en möjlighet till en trade då många kan lockas av bolagets konjunkturokänsliga verksamhet och en fin direktavkastning. Men ännu finns ingen köpsignal.

Betsson delar ut 9,46 och handlas utan rätt till utdelning 9 maj.



måndag 15 april 2013

Möjliga trader i HM och SCA B

När jag går igenom aktierna på Stockholmsbörsen så hittar jag inte många köpkandidater. Just nu är det många aktier som befinner sig en konsolidering och efter uppgången sedan i november. Eftersom det är både utdelnings och rapport period just nu så kan det bli svårt för många aktier att återuppta uppgången de närmaste veckorna.

HM har handlats i ett trading range hela året med MA200 som mittvärde och att köpa vid botten 226-228 och sälja vid 236 har varit en god affär. Idag fick vi en key reversal day då aktien återigen vände vid botten och till slut stängde på 128. Nu finns återigen möjligheten att gå in i HM med en målkurs på 236.


SCA B tvekar just nu vid MA40 efter att brutit igenom MA20 den 11 mars då aktien handlas utan utdelning. Att köpa aktien vid MA20 har varit en bra strategi sedan i juli (med ett undantag i oktober). Under mars gjordes två försök att bryta igenom MA40 men båda gångerna kom köparna tillbaka och handlade upp aktien igen. Skulle kursen återigen handlas över MA20 så ser den uppgående trenden ut att fortsätt ett tag till. Målkurs vid 171,00 vid tidigare toppen från 3 april.