Sidor

fredag 26 april 2013

Uppföljning av Betsson

Betssons rapport idag var inget som marknaden gillade och aktien dök och stängde på 190,00 vilket är den lägsta stängningskursen under nedgången sedan januari. När aktien var nere och vände vid 190 förra veckan så fanns möjligheten till en trade. I måndags fick vi en så kallad inverted hammer, vilket är en signal att en nedåtgående trend kan vända. Aktien vände mycket riktigt och det fanns en möjlighet att göra ungefär fem procent vilket är mycket bra på ett par dagar.

Nu efter rapporten så får vi vänta och se om det kommer en ny signal nu när aktien återigen handlas på den nivå som köparna kom in på förra gången.

Betsson dag

Dubbelbotten i Swedol

Swedol ser ut att bilda en dubbelbotten, två gånger har aktien varit nere och vänt vid 16,00 – 16,50. Nu handlas den vid motståndet på 19,00. Aktien är inte tillräckligt likvid för att lämpa sig för korttidshandel men i ett något längre perspektiv så ser den intressant ut. Ett genombrott av motståndet vid 19,00 under ökande volym skulle kunna innebära att den negativa trenden som Swedol har handlats i sedan toppen på 37,00 i maj 2011 kan vara över. Motstånd finns först och främst vid 20,00 och sedan vid MA200 som just nu befinner sig vid 23,00.

Swedol dag

onsdag 24 april 2013

Skistar får rek av Affärsvärlden

Även Affärsvärlden har upptäckt Skistar, de har kanske läst min blogg… De skriver stolt att de har hittat ett säsongsmönster i aktien, att den går bättre på sommaren och sämre mot vintern. För alla som har följt Skistar genom åren är det uppenbart att så är fallet, kul att även Affärsvärlden kan se det. Du kan läsa analysen här.

Hur som helst så går aktien bra, den var ju nere och vände på 72,75 och två dagar senare så gjorde den ett nytt dyk men återigen så handlades den upp och nu verkar den vara på väg ur de värsta bottenivåerna. Jag skulle vilja se att den bryter igenom MA200 innan jag ger mig in i en trade i aktien.

Skistar dag
 

Telia

Telia formerade en Hammer igår och fortsätter upp idag. Aktien handlas under de nivåer som är ”normalt” och det är troligt att många ser värde på dessa nivåer. En stängning över motståndet vid 43,20 vore positivt och en första målkurs skulle kunna vara 44 men det finns en chans att aktien skulle kunna ta sig upp mot 47 där den har befunnit sig två gånger tidigare i år.

Telia dag

tisdag 23 april 2013

Swedish Match

Swedish Match har handlats ner ordentligt sedan toppen på 294,50 den 20:e juli förra året. Två gånger var aktien nere och vände på 200 och formerade en dubbelbotten. Sedan botten har aktien noterat en uppgång på tio procent i och med idag. Dagens candlestick blev en så kallad Long Legged Doji och tyder på osäkerhet. Färgen på ljusets kropp har liten eller ingen betydelse. Aktien öppnade upp och sedan försökte både säljare och köpare skaffa sig kontroll utan att lyckas.

Den blå linjen i diagrammet är draget från toppnoteringen och utgör ett motstånd och det finns även ett motstånd vid den horisontella röda linjen. Helt klar är att aktien har blivit intressant igen vilket även syns på dagens stora volym. Swedish Match är helt klar en aktie att hålla koll på framöver.

Swedish Match dag

Uppgången tog fart

”Uppgången ser svag ut” skrev jag i morse och jag fick rätt i ungefär tjugo minuter. Efter att har varit nere och testat stödet vid 1146,7 vände index upp och fortsatte upp resten av dagen och stängde på dagshögsta. Scania får ta åt sig det mesta av äran för att dragit upp index med sin uppgång på dryga 7% efter en bra rapport.

Men vad har egentligen börsen att vara så glad över? Igår kom beskedet att sex länder i eurozonen missade sina budgetmål för 2012. Dessutom steg budgetunderskotten i bland annat Spanien och Portugal och utsikterna ser inte goda ut. Utöver detta så visade inköpschefsindex i EMU att det inte ser ut att bli någon förbättring i Europa i år.

Det är alltid intressant när börsen ignorerar nyheter, bra som dåliga. Ofta brukar man fråga: att om börsen inte faller på dåliga nyheter vad ska den då falla på? Men vad en trader måste komma ihåg är att det är inte nyheten som är det viktiga utan hur marknaden reagerar på nyheten.

Men dagens glädjeskutt på Stockholmsbörsen tror jag mest är en reaktion på den nedgång vi har sett sedan mitten på mars. Rapporterna som kom ut idag var överlag inget som normalt höjer kurserna så drastiskt. Scanias rapport var bra men Sandvik och SEB var båda besvikelser, ändå steg aktierna.

Trenden på OMXS30 är alltjämt negativ och det som hände idag var nog mer ett lättnadsrally än början på en fortsatt uppgång. Dessutom var det många blankare som tog hem sina vinster och därmed försvann många säljare från marknaden.

Apples rapport efter USA börsernas stängning samt tung tysk statistik kommer att avgöra börs humöret imorgon.

OMXS30 dag

OMXS30 30min


Uppgången ser svag ut


Både Dow Jones och Nasdaq gick bra efter att Stockholmsbörsen stängde igår. Båda index började med att testa stödnivåer från fredagen för att sedan vända upp. Med denna utveckling som stöd, samt en del positiva rapporter, öppnar OMXS30 upp nu på morgonen men det ser inte ut som det är någon större styrka i uppgången.

Vid 1154 finns den fallande trendlinjen från toppen 2000 men den har ännu inte ens testats efter snart en och en halv timmes handel, istället vände index ner efter att MA20 inte gick att forcera. Så trots en hel del positiva nyheter så lyckas inte OMXS30 bryta högre mark, i alla fall inte än så länge. Det finns en hel del stöd för OMXS30 i området 1140,7 till 1144,2.

OMXS30 30min

måndag 22 april 2013

Wall Street tvekar vid stöd


Spännande att se hur Wall Street just nu står och stampar strax ovanför sina stödnivåer (Dow Jones 14,470, Nasdaq 3,197-3,200). Dow var en kort tid under sitt stöd men kom tillbaka. Hur det slutar på WS är ju alltid av betydelse för OMX men om dessa stöd bryts under volym så finns det risk att det kan gå vilt till på Stockholmsbörsen imorgon. OMX stängde nyss nära dags lägsta och under 1143,5 som var fredagens lägsta nivå.

Uppföljning av Astra, HM, Boliden, Skistar och Avanza


AstraZeneca

AstraZeneca fortsätter upp efter utbrottet ur sin flagg förra veckan. Aktien ser stark ut eftersom utbrottet skedde under ökande volym och att den fortsätter stiga. Det finns inga egentliga motståndsnivåer för Astra förrän vid 370.

H&M

H&M som handlats i en sidgående trend under en lång tid såg ett tag ut att kollapsa förra veckan men handlas upp nu på måndagen och befinner sig återigen över stödnivån vid 227. Tydligt att ser värde i aktien vid nivåer ner mot 224. Det ska bli spännande att se om aktien kan ta fart upp mot den övre delen av den sidgående kanalen vid 236 eller till och med göra ett försök mot årshögsta vid 240.

Boliden

Boliden som gjorde ett försök till att bryta sin nedåtgående trend 9-10 april har åter fallit och noterat nya bottenrekord för året. Det finns en hel del stöd kring 87 – 95. 87 kronor är 2012 års lägsta kurs och bör vara ett starkt stöd.

Skistar

Skistar föll tillbaka i fredags men lyckades inte gå så lågt som stödet vid 72,75. Det som ett tag såg ganska bra ut för aktien förra veckan då köparna handlade upp aktien till 75 ser nu mindre ljust ut. Aktien har stöd runt 73 men skulle detta brytas kan det bli ett test av 65 som är förra årets botten notering.

Avanza

Avanza handlades ner till 135 nu på måndagsmorgon för att omedelbart komma tillbaka till 140. Volymen är dessutom ganska stor för att vara så här tidigt på förmiddagen så det är tydligt att något är på gång i aktien. Håller noga koll på Avanza ett tag framöver.