Sidor

måndag 15 april 2013

Möjliga trader i HM och SCA B

När jag går igenom aktierna på Stockholmsbörsen så hittar jag inte många köpkandidater. Just nu är det många aktier som befinner sig en konsolidering och efter uppgången sedan i november. Eftersom det är både utdelnings och rapport period just nu så kan det bli svårt för många aktier att återuppta uppgången de närmaste veckorna.

HM har handlats i ett trading range hela året med MA200 som mittvärde och att köpa vid botten 226-228 och sälja vid 236 har varit en god affär. Idag fick vi en key reversal day då aktien återigen vände vid botten och till slut stängde på 128. Nu finns återigen möjligheten att gå in i HM med en målkurs på 236.


SCA B tvekar just nu vid MA40 efter att brutit igenom MA20 den 11 mars då aktien handlas utan utdelning. Att köpa aktien vid MA20 har varit en bra strategi sedan i juli (med ett undantag i oktober). Under mars gjordes två försök att bryta igenom MA40 men båda gångerna kom köparna tillbaka och handlade upp aktien igen. Skulle kursen återigen handlas över MA20 så ser den uppgående trenden ut att fortsätt ett tag till. Målkurs vid 171,00 vid tidigare toppen från 3 april.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar