Sidor

torsdag 11 april 2013

Indikerar MACD en kommande rekyl?

Nya rekord på Wall Street trots fortsatta hot från Nordkorea. Ska man tolka det som om WS inte tror att det kommer att hända något eller att det inte bryr sig ifall det skulle hända något? Och vad händer på börsen om jättebebisen skickar iväg en missil mot USA eller Sydkorea?

Trenden just nu är hur som helst stark men hur länge kan den fortsätta utan en rekyl? Jag är inget större fan av indikatorer eftersom jag inte tycker att de har så mycket praktisk nytt men MACD är en av de få jag tittar på och på Dow Jones har MACD inte gett någon högre topp denna gången och inte heller i mars. Detta kan vara (och jag menar verkligen KAN) in indikation på att det kan ligga ett bakslag i luften. Vinsthemtagningar måste komma någon gång och då letar marknaden ofta efter en "ursäkt att sälja". Nordkora skulle kunna vara en sådan ursäkt.

Dow Jones

OMXS30 har en liten rekyl sedan toppen 14 mars och det intressanta är att MACD fick rätt den gången då den inte noterade en högre topp utan avvek och kort därefter inledde OMXS30 sin rekyl. Men börsen gick starkt idag och lär väl fortsätta upp imorgon efter topp noteringarna i USA.

OMXS30

Boliden gick starkt även idag under stor volym men gick tillbaka något. Gissar på att det var vinsthemtagningar av de traders som köpte in sig igår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar