Sidor

tisdag 30 april 2013

Lundin Petroleum testar motstånd

Den 11:e februari meddelade Lundin Petroleum att fyndigheten vid Johan Svedrup fältet var mindre än man tidigare trott och marknaden straffade aktien hårt. Sedan fortsatte fallet och aktien var nere i 137,00 som mest innan den började återhämta sig.

Idag är aktien tillbaka på den högsta nivå (154,10) som den handlats på sedan fallet och dessutom är den över MA200. Nu är det alltså bara gapet från 8 februari att ta igen om nu aktien är redo för detta. 154,00 är ett motstånd men det ska bli intressant att se om det kommer in köpare på den här nivån och handlar in aktien i spannet 154 – 164.

Tittar vi på månadsdiagrammet så ser vi en tydlig triangel som har bildats under drygt ett år. Ett test av triangelns tak är ett troligt scenario. Om kursen skulle bryta sig ur triangeln så kanske vi till och med kan få se kursen nå ända upp till 185,20 som är det tidigare rekordet. Från dagens kurs är det en uppgång på nästan 17%. Men först måste aktien visa styrka på dagens nivå. En stopp strax under MA200 är ett måste.

Lundin Petrolium vid motstånd
Lundin Petroleum dag

Triangelformation i Lundin Petroleum signalerar uppgång
Lundin Petroleum månad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar